♥ Sayang Kat Korang Tau! ♥

LIKE JIKA SUDI,,& PADA YANG DAH LIKE TQ SO MUCH YA! :)

Monday, May 14, 2012

Ikan Kembung Masak Stim

Emm,,sape yg diet?? diet x smestinyer korang x bole makn nasi,kan?? n x semestinya korang x bole makn mcd,kfc,,n lenlain bole,,tp berpada-pada,,sy pun tgah erusah menurunkan berat badan ni,tp kalau berbadan 2 nanti dulu lah,,kan3?? hehehe,ok cara masak ni,,korang x yah kukus bg yg x der pnggukus,,guna kuali leper,,n masukkn air sikit jer,,jgn sampai ikan tengegelam,,sedang2 jer ok,:)(NI KAWAN SAYA YG AJAR)


Bahan-bahan

Ikan kembung
Bebola ikan
1 biji tomato(belah 4)
cili padi (ikut tahap suke kepedasan lidah memasing)ketuk
Limau nipis(ambik jus die)
Bwang Besar (hiris)
Bawang Putih (Hiris)

Cara-cara

Korang dah basuh ikan tdi bersih2kan?? ok now,,ltak ikan tadi dekat kuali leper,,msukkn air,,sikit,,jgn sampai mcm nk buat gulai lak,,pas 2 letak semua bhan2,,n ikan 2 korang balik2kan,perasakan dgan garam n gula serta jus limau,,biar sampai masak,,RASA,,sedap x?? ehehe,siap

No comments:

Post a Comment

Assalammualaikum,,korang di alu-alukan untuk coment kat blog ni,n jgn lupe tekan like ok,,/;)

Post a Comment